Hej jag måste dela med mig av detta recept som vi gjorde till våra kräftor förra helgen;
VÄSTERBOTTENRUTOR
Till 24 rutor:
1 rulle kyld smördeg 250g
3 ägg
2 dl creme faiche
2 krm salt
1 krm peppar
150g riven västerbottenost
1 liten rödlök
75g rom
1 1/2 dl creme faiche
Dill till garnering
Gör så här:
1 Sätt på ugen på 225 grader. Rulla ut smördegen och lägg den i en ugnssäker form ca 20x30cm. Skär kanterna så att de går ca 2-3 cm upp på formens kant. Nagga smördegen väl med en gaffel och fögrädda i ugnen ca 10min. Om smördegen reser sig i ugnen går det bra att trycka till med en stekspade så att degen blir platt.
2 VIspa ihop ägg creme fraiche. Krydda med salt och peppar.Blanda ner den rivna osten och häll smeten översmördegsbotten. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter tills äggstanningen har stelnat. Låt svalna.
3 Skala och finhacka löken. Skär smördegspajen i rutor. Toppa dem med en klick creme faiche och rom, ganera med rödlök och dill.
Vi var ju bara fyra så det blev stora rutor och förrätt till dagen efter :-)