Persikosallad med parmaskinka
Persikosallad med parmaskinka, mm gott!
Salladsvinägrett
8 sardellfiléer
1 msk kapris
1 klyfta rödlök
1 liten vitlöksklyfta
1 rosmarinkvist
1 msk äppelcidervinäger
3 msk olja
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
Sallad
1 röd paprika
2 persikor
8 gröna sparrisar
1 msk olja
1 krm salt
100g bladade salladsskott
8 skivor parmaskinka
Krutonger
Gör så här;
1. Salladsvinägrett:
Hacka sardeller, kapris skalad rödlök och vitlök samt rosmarin. (jag körde dem med mixerstaven) Blanda hacket med vinäger, olja, salt och peppar. Det blir ingen fin färg på det hela men salladen är så vacker så det gör inte så mycket.
2. Sallad:
Kärna ur och skär paprikan i åtta bitar. Kärna ur och skär persikorna i sex klyftor vardera. Bryt av nedersta delen av sparrisen. Vänd grönsakerna och frukt i olja. Grilla runt om i grillkorg direkt över glöden i 5 min. (jag grillade dem i grillpannan.). Blanda allt med salladen och dekorera med parmaskinkan och krutongerna. Jag hade tyvärr inga krutonger hemma så jag la på lite extra parmaskinka i stället :-)

Gud vad smarrigt!! Ska testa dina recept när vi kommer hem från sjukan.
Du är så duktig!
Kram sys!