En fantastisk god fiskrätt

En suveränt god fiskrätt gjorde jag förra veckan här kommer receptet.
 
 
Lättrimmad Torskfilé med potatispuré och ljummen tomatvinägrett
 
900g torskfilé
 
Puré
400g potatis
2 dl mjölk
50g smör
 
Vinägrett
2 tomater
1 1/2 dl olivolja
1 tsk finhackad gul lök
1 tsk tomatpuré
1 msk finskuren basilika
 
Grönsaker
150g purjolök
100g grovt skuren spenat
25g smör
salt och peppar
 
Skär torskfilen i fem portionsbitar. Salta dem lätt. Ställ dem i kylskåp i ca 2 timmar. Koka dem i ånga när fisken ska serveras.
Skala potatisen och koka den. Slå av vattnet och låt potatisen ånga av väl. Mosa potatisen och blanda i varm mjölk. Rör i smöret. Rör till en jämn puré. Salta och peppra och håll purén varm.
Doppa tomaterna i kokande vatten. Skala dem och tag bort innanmätet. Skär tomatköttet i 1 cm stora tärningar.
Rör samman vinäger, lök, tomatpuré, olja till en sås. Blanda i tomatköttet och den fint skurna basilikan, smaka av med salt och peppar. Värm vinägretten försiktigt innan den skall serveras.
Skör purjolöken i grova stavar. Skär spenaten i grova bitar. Smält smöret i en låg kastrull, den får inte brynas. Fräs purjolöken i 3-4 minuter i smöret utan att den tar färg. Vänd i spenaten och fräs i ytterligare någon minut.
Fördela potatispurén på fem varma tallrikar, lägg fisken ovanpå. Garnera med purjolöksfräset och tomatvinägretten.
 
Receptet kommer från Seafood from Norway
 
 
#1 - - Lena:

Vad fint upplagt det var,du är så duktig på att hitta nya recept!!!

Svar: :-)
Susann Sulle Håkansson