En fantastisk god fiskrätt
En suveränt god fiskrätt gjorde jag förra veckan här kommer receptet.

Lättrimmad Torskfilé med potatispuré och ljummen tomatvinägrett
900g torskfilé
Puré
400g potatis
2 dl mjölk
50g smör
Vinägrett
2 tomater
1 1/2 dl olivolja
1 tsk finhackad gul lök
1 tsk tomatpuré
1 msk finskuren basilika
Grönsaker
150g purjolök
100g grovt skuren spenat
25g smör
salt och peppar
Skär torskfilen i fem portionsbitar. Salta dem lätt. Ställ dem i kylskåp i ca 2 timmar. Koka dem i ånga när fisken ska serveras.
Skala potatisen och koka den. Slå av vattnet och låt potatisen ånga av väl. Mosa potatisen och blanda i varm mjölk. Rör i smöret. Rör till en jämn puré. Salta och peppra och håll purén varm.
Doppa tomaterna i kokande vatten. Skala dem och tag bort innanmätet. Skär tomatköttet i 1 cm stora tärningar.
Rör samman vinäger, lök, tomatpuré, olja till en sås. Blanda i tomatköttet och den fint skurna basilikan, smaka av med salt och peppar. Värm vinägretten försiktigt innan den skall serveras.
Skör purjolöken i grova stavar. Skär spenaten i grova bitar. Smält smöret i en låg kastrull, den får inte brynas. Fräs purjolöken i 3-4 minuter i smöret utan att den tar färg. Vänd i spenaten och fräs i ytterligare någon minut.
Fördela potatispurén på fem varma tallrikar, lägg fisken ovanpå. Garnera med purjolöksfräset och tomatvinägretten.
Receptet kommer från Seafood from Norway
Vad fint upplagt det var,du är så duktig på att hitta nya recept!!!