Kryddig Indisk Kyckling

 
Nu ska jag ge er ett recept jag gjorde i går kväll när jag och min dotter varit ute och handlat kläder till henne. Vi kom hem ganska sent så det blev nog middag vid halv åtta ungefär och då var jag så hungrig att jag åt tre portioner av denna rätt :-) Jag ska också ge er tips som jag tycker man borde göra med receptet, det ena är att ta bort lite vatten kanske 1-2 dl, jag tycker den blev lite vattnig och jag hade gärna känt mera smak av kryddorna. Dessutom var den lite för klen i smaken så jag hade mer chili och salt på min tallrik. Jag fullkomligt älskar fetaost så den kan man ta två av. Annars tycker jag detta var en kul och god rätt, tagen från tidningen Allt om mat.
 
Indisk Kyckling med fetaost
 
4 personer
 
700 g kycklingfilé
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 stort blomkålshuvud ca 800g
 
Kryddpasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 cm ingefära
2 msk olja
1 tsk gurkmeja
1 tsk kanel
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1/2 tsk paprikapulver
1/2 krm chiliflakes
1/2 tsk salt
1 burk krossade tomater
1 msk farinsocker
2 msk konc kycklingfond
1 msk vitvinsvinäger
5 dl vatten
 
Topping
1 rödlök
150g fetaost
1 dl torkade tranbär
1 dl  rostade grovhackade pistaschnötter
1 kruka mynta
 
Tillbehör
 
 
ca 2 dl turkisk yoghurt
naanbröd
 
( jag blandade den turkiska yoghurten med vitlök och mynta)
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa kycklingen och skär den i mindre bitar. Stek dem gyllenbruna i olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg dem i en ugnssäker form.
2. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Lägg dem i formen tillsammans med kycklingen.
3. Kryddpasta: Skala och hacka löken och vitlöken i mindre bitar. Skala och riv ingefäran. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja, tillsätt alla kryddor och stek ytterligare i ca 1 minut. ( När man steker kryddorna fälls smakerna ut i fettet och de blir kraftigare och rundare.) Tillsätt tomater, socker, fond, vinäger och vatten. Koka i ca 5 minuter och häll sedan allt i den ugnsformen och tillaga denna i ugnen i 20 minuter.
4. Topping: Skala och skiva rödlöken tunt på mandolin och lägg den i iskallt vatten ca 5 minuter.
5. Strö över fetaost, rödlök, tranbär, pistaschnötter och mynta över kycklingen och servera med naanbrödet.