Kryddig Indisk Kyckling

Indisk Kyckling med fetaost
4 personer
700 g kycklingfilé
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 stort blomkålshuvud ca 800g
Kryddpasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 cm ingefära
2 msk olja
1 tsk gurkmeja
1 tsk kanel
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1/2 tsk paprikapulver
1/2 krm chiliflakes
1/2 tsk salt
1 burk krossade tomater
1 msk farinsocker
2 msk konc kycklingfond
1 msk vitvinsvinäger
5 dl vatten
Topping
1 rödlök
150g fetaost
1 dl torkade tranbär
1 dl rostade grovhackade pistaschnötter
1 kruka mynta
Tillbehör
ca 2 dl turkisk yoghurt
naanbröd
( jag blandade den turkiska yoghurten med vitlök och mynta)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa kycklingen och skär den i mindre bitar. Stek dem gyllenbruna i olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg dem i en ugnssäker form.
2. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Lägg dem i formen tillsammans med kycklingen.
3. Kryddpasta: Skala och hacka löken och vitlöken i mindre bitar. Skala och riv ingefäran. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja, tillsätt alla kryddor och stek ytterligare i ca 1 minut. ( När man steker kryddorna fälls smakerna ut i fettet och de blir kraftigare och rundare.) Tillsätt tomater, socker, fond, vinäger och vatten. Koka i ca 5 minuter och häll sedan allt i den ugnsformen och tillaga denna i ugnen i 20 minuter.
4. Topping: Skala och skiva rödlöken tunt på mandolin och lägg den i iskallt vatten ca 5 minuter.
5. Strö över fetaost, rödlök, tranbär, pistaschnötter och mynta över kycklingen och servera med naanbrödet.