Cannelloni med salami

Jag bara älskar pasta i alla former och när det sen är en massa god sås och ost i och utanpå då är det bara så överlägset gott! Vi gjorde denna rätt i söndags och fuskade lite för vi hade lite tidsbrist, vi köpte färdig tomatsås och ostsås. Allra godast blir det ju om man gör det från grunden så jag skriver det här:
CANNELLONI MED SALAMI
ca 4 personer
Ugn 200 grader
1 paket färska lasagneplattor
FYLLNING 5-6 färska basilikablad (jag brukar ha i mer eftersom jag gillar basilikasmaken)
150 g god salami (gärna lite stark om man gillar det)
200 g mozzarella
2 ägg
1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar
TOMATSÅS
1-2 gula lökar
2 msk olja
1 burk krossade tomater
3msk tomatpure färsk basilika efter smak
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl vitt vin
BECHAMELSÅS
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 msk margarin
salt och peppar
Ost till gratinering Gör fyllningen så här: Hacka basilikan, skär salamin i små bitar, blanda alltihop med ägg och kryddor. Tomatsås: Finhacka löken och fräs den mjuk i fettet i en kastrull. Tillsätt tomater, tomatpuré och alla kryddor Koka såsen på svag värme 5-10 minuter, späd med vin. Béchamelsås: Vispa ut mjölet i mjölken i en tjockbottnad kastrull. Lägg i fettet och kocka upp under omrörning. Koka på svag värmen i ca 3minuter. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen på degplattorna och rulla ihop dem. Lägg dem i en ugnsfast form med skarven nedåt. häll över tomatsåsen och sedan béchamelsåsen, strö över osten. Grädda i ugnen ca 20 minuter och servera med en god sallad till.
Så gott!