Kikärtsbiffar

Vi har tänkt äta lite mer vegetariskt och lite mer fisk i familjen, så jag prövade att göra kikärtsbiffar och jag tyckte de blev så goda så det kan jag tänka mig att göra igen, särskilt om man har kokat lite för mycket potatis. Så här gör du: 4 portioner Tid ca 35 minuter 500g potatis 2 burkar kikärtor 10 st finhackade soltorkade tomater 1 finhackad liten gul lök 1 pressad vitlök 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 2 msk olivolja 1 msk smör Sås: 2 dl matyoghurt 100 g fetaost 10 hackade färska myntablad Servera med tomatsallad Så här gör du: Skala och hacka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Riv potatisen grovt ner i en bunke. Blanda ner sköljda avrunna kikärtor, soltorkade tomater, lök, vitlök, svartpeppar och salt. Krama sönder kikärtorna med händerna eller mosa med en potatiskross. Forma till 12 stycken biffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i olja och smör i två omgångar. Stek tills de är varma och har fått en fin färg. Blanda ihop ingredienserna till såsen, klart!