Vi har tänkt äta lite mer vegetariskt och lite mer fisk i familjen, så jag prövade att göra kikärtsbiffar och jag tyckte de blev så goda så det kan jag tänka mig att göra igen, särskilt om man har kokat lite för mycket potatis.
Så här gör du:
4 portioner
Tid ca 35 minuter
500g potatis
2 burkar kikärtor
10 st finhackade soltorkade tomater
1 finhackad liten gul lök
1 pressad vitlök
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk smör
Sås:
2 dl matyoghurt
100 g fetaost
10 hackade färska myntablad
Servera med tomatsallad
Så här gör du:
Skala och hacka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Riv potatisen grovt ner i en bunke. Blanda ner sköljda avrunna kikärtor, soltorkade tomater, lök, vitlök, svartpeppar och salt. Krama sönder kikärtorna med händerna eller mosa med en potatiskross.
Forma till 12 stycken biffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i olja och smör i två omgångar. Stek tills de är varma och har fått en fin färg.
Blanda ihop ingredienserna till såsen, klart!