Laxtacos
Nu ska jag ge er det utlovade receptet på laxtacos som jag tycker var en riktig hit :-) Kul variant från den vanliga köttfärstacosen och barnen tycker mycket om lax så de gillade också detta.
Grillad laxtaco med avokadokräm och sommarkål
Till 4 pers
600g laxfile
2 tsk flingsalt
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chilipulver
Avocadokräm
4 avocador
2 vitlöksklyftor
1 grön chili
1 kruka koriander
1/2 dl pressad lime
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Majonäsdressing
1 dl majonäs
1dl turkisk youghurt
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Sommarkål
250g spetskål eller vitkål
1 silverlök
1/2 grön chili
1 tsk strösocker
1 krm salt
1/2 lime, rivet skal
1 msk olivolja
Grönsaker
1 mogen mango
1 gurka
3 morötter
3-4 tomater, gärna i olika färger
1 romansallad
Tillbehör
1 paket mjuka tortillabröd
1/2 påse nacoschips
1 kruka koriander
1-2 lime
Gör så här:
Tag bort skin från laxen och skär dem i kuber ca 2x2 cm. Gnid in fisken med kryddorna.
Avocadokräm:
Halvera och kärna ur avocadorna. Mosa fruktköttet, skala och riv vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Blanda ihop alla ingredienser till krämen.
Majonäsdrässingen:
Blanda ihop alla ingredienserna.
Kål:
Finstrimla kålen och skala och finstrimla löken. Kärna ur chilin och hacka den. Blanda kål och lök med chili, socker, salt och limeskal. Massera kål och lök så att de blir mjuka. Tillsätt oljan och blanda runt.
Grönsakerna:
Skala, kärna ur och skiva mangon. Skala gurka och morot med potatisskalare eller mandolin så att det blir tunna remsor. Skär tomaterna i bitar och lägg upp allt på ett fat.
Laxen:
Grilla laxen eller stek på hög värme i ca 3 minuter på varje sida. Den får gärna kännas lite rå i mitten.
Värm bröden.
Ät och njut ! :-)

Gott