Skaldjursfrossa,födelsedag och gudomligt god kladdkaka

För ett par helger sedan hade vi skaldjursfrossa med grannarna. Det är så gooooott jag skulle kunna äta det varje helg, och så lite bubbel till förstås.
 
 
Sen fyllde min lilla dotter tonåring och önskade sig en kladdkaka och då hittade jag denna på en annan blogg. Så god!
 
 
Browniefudge Cheescake

Cheesecakesmet: 300 g philadelphiaost 1 tsk vaniljsocker ¾ dl strösocker

Browniesmet: 2 ägg 100 g smör 2 dl strösocker 3 msk kakao 2 dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 1 dl grovhackade cashew eller pecannötter

Fudgeglasyr: 40 g smör 1 msk mjölk 1½ dl florsocker 2 msk kakaopulver cashew eller pecannötter till garenering

 

 

Använd en ganska liten form med löstagbar botten och kläm fast ett bakpapper i botten.

Cheesecakesmet: Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.

Browniesmet: Vispa ägg och socker  luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är  smält och blandat med kakao. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.

 

Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan. Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet. Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.

Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Låt sjuda upp någon minut. Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med nötter. Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.

Servera gärna med en klick vispad grädde !

 
 Den var uppskattad av alla som gärna tog med sig receptet hem. Måste tillägga att den är ganska mäktig så den räckte gott och väl till sju vuxna och tre barn. (då åt vi bullar och kakor också)