Skaldjursfrossa,födelsedag och gudomligt god kladdkaka

Cheesecakesmet: 300 g philadelphiaost 1 tsk vaniljsocker ¾ dl strösocker
Browniesmet: 2 ägg 100 g smör 2 dl strösocker 3 msk kakao 2 dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 1 dl grovhackade cashew eller pecannötter
Fudgeglasyr: 40 g smör 1 msk mjölk 1½ dl florsocker 2 msk kakaopulver cashew eller pecannötter till garenering
Använd en ganska liten form med löstagbar botten och kläm fast ett bakpapper i botten.
Cheesecakesmet: Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.
Browniesmet: Vispa ägg och socker luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är smält och blandat med kakao. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.
Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan. Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet. Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.
Fudgeglasyr: Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Låt sjuda upp någon minut. Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med nötter. Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.
Servera gärna med en klick vispad grädde !
